Mirjam der Weduwen, 19 jaar, is één van de vijf studenten die voor het Crea- en HDS-project twee maanden in Noord-Sulawesi zit. Hierover schreef zij een mooi verslag over de eerste maand. Het geeft een inkijkje in de belevenissen van een stagiaire in een totaal andere wereld.
"De afgelopen vier weken verzorgde ik, als CIOS-student sportlessen in het tehuis en de school in Tondano. Ik was daar samen met Anine Toeter (sport), Ilse Schippers (drama&art), Koen Sikkema (global warming) en Mariëlle de Boer (mode&art). Daarnaast gaven we ook allemaal Engelse les. Wij hebben een enorm leuke groep, maken heel veel lol, voeren goede gesprekken, steunen elkaar, “klieren” coach Ritsko en maken samen heel veel mee! We kenden elkaar helemaal nog niet zo goed, maar dat maakt het misschien juist wel zo leuk. Vanaf het vertrek op Schiphol begon het geklets en geouwehoer en dit gaat dag in dag uit zo door.

We waren sprakeloos
We werden verwelkomd met een prachtige ceremonie. Wat voor lading aan emoties dan op je afkomt is zo moeilijk te verwoorden. Er werd gedanst, gezongen en een praatje gehouden. Iedereen stond te trillen op de benen en we waren sprakeloos…. Het eerste wat ik dacht was: “Voor deze lieve mensen wil ik me in het zweet werken”. Al snel leerden we de kinderen kennen en werden de groepen in gedeeld. Lieve, enthousiaste en toch ook verlegen kinderen. Sommige kinderen kwamen op je af en probeerden in het Engels met je te praten. Toch merk je dat weinig kinderen die taal spreken. Maar ja, je wilt iedereen wel leren kennen, dus probeer je van alles om contact te krijgen. Google Translate, handen en voeten, en ja echt waar zo kom je er wel. Lees meer...

Deel deze pagina