• 25-10-2018
  Na eerst een kleine week ' luieren' op Bunaken Island moeten vrijwilligster Rita van der Werff en de Friesland College studenten vanaf 22 oktober vol aan de bak. De dames leggen de HDS-gesprekken vast en geven feedback op hun waarnemingen. HDS staat voor Hari Depan Saya/Mijn Toekomst. Maar liefst 82 eindejaar van de Senior Highschool krijgen zo'n gesprek om ze voor te bereiden op een vervolgstudie. Voor sommigen is er een kans op een studiebeurs van Studiefonds Amurang
 • 18-10-2018
  Na een warm welkom bij hun aankomst op 11oktober is de Creagroep deze week begonnen met de lessen bij het tehuis Rosa de Lima. De kinderen krijgen deze keer drama, fashion, dans en recycling. De studenten Shamira Jansen, Louisa Tumiwa, Robin Timmerman en Denise Jansen zijn onder de indruk van de gretigheid van de kinderen.
 • 09-10-2018
  De afgelopen weken was onze voorzitter Ritsko van Vliet in de media vanwege de spontane inzamelingsactie tijdens de Indisch Molukse Week van Lân fan Taal. Op Omrop Fryslân Hjoed, MAX Hallo Nederland en RTL Nieuws vertelde hij over de actie, stichting Amurang en zijn Sulawese roots.
 • 08-10-2018
  De Super Kumpulan in Schaaf City Theater bracht 7 oktober de stichtingen Awas Kaki en Amurang €6000 voor hun werk in Amurang/Tondano en Semarang. De artiesten, de sporters, de cateraar en de 550 bezoekers maakten van deze feestelijke afsluiting van de Indisch-Molukse week van Lân fan Taal een onvergetelijke middag. Ook was er een extra collecte voor de slachtoffers van Sulawesi.
 • 04-10-2018
  Samen met Lân fan Taal hebben de stichtingen Amurang, Awas Kaki en Pelita een inzameling voor de slachtoffers op Sulawesi opgezet. De door hun georganiseerde Indisch-Molukse Week Bij talenpaviljoen MeM is hiervoor een mooi platform. Tijdens de activiteiten staat er een grote glazen pot, waar de bezoekers geld ingooien. Doneren kan ook via onze doneerknop www.amurang.nl/donate o.v.v. SULAWESI
 • 27-07-2018
  ZET IN JE AGENDA - 7 oktober de Super Kumpulan, een benefietmiddag in Schaaf City Theater voor Amurang en Awas Kaki. Met muzikale medewerking van The Crazy Rockers, Ester Latama en Harold Verwoert. Bongkot Friesland Pencak Silat verzorgt een demonstratie. Kaarten zijn te bestellen via www.schaafcitytheater.nl/event/super-kumpulan. De opbrengst is voor de stichtingen Awas Kaki en Amurang.
 • 16-07-2018
  De Zomerfair op SBO De Bolder had dit jaar als goed doel STICHTING AMURANG. Dit dankzij HDS-lid Isa van der Geest die stageloopt bij deze school in Franeker. In oktober gaat ze naar Amurang.
 • 04-03-2018
  Het Createam Voorjaar 2018 is volop actief in Tondano. De sport staat onder leiding van Jermo Siahaya en Leslie Wieland, Desi Rosenau verzorgt de drama-lessen en Femke Joustra doet het Naaiatelier. Oud Crealid (2014) Luuk Adema begeleidt het Createam op weg naar het hoogste niveau.
 • 21-02-2018
  Het team 'Proyek Mimpi Hari Depan Saya' is met vier Nederlandse studenten van start gegaan op de katholieke SMA Thomas Aquinoschool in Amurang. Lut Vanhellemont en Frank Persijn coördineren dit project.
 • 12-01-2018
  Stichting Amurang stond 19 en 20 januari 2018 met haar Creaproject Sulawesi op de Open Dagen van het Friesland College. Crealeden gaven informatie over de stagemogelijkheden bij ons leerbedrijf. Tijdens de Open Dagen stond er ook een stand met design producten die verkocht worden ten bate voor het naaiatelier in Tondano.

Pagina's