Op de laatste dag van het jaar kijken wij kort terug op 2021 en vooruit op 2022.

Najaar 2019 (Creaproject Tondano) en voorjaar 2021 (HDS Amurang) draaiden wij onze laatste projecten. Door de coronaperikelen zijn wij daar ook dit jaar niet actief geweest. Wij hopen voorjaar 2023 weer een groep studenten naar Noord-Sulawesi te sturen.

Rita Kolkman en Gerard Draaisma fietsten in juni het Pieterpad. Onderweg werden zij ontvangen door burgemeesters en bezochten zij het bisdom van Roermond. Met de actie haalden zij ruim € 5400 op. Voldoende om weer een paar jongeren financieel te steunen, want het Studiefonds blijft ook nu actief.

Trainees van SDG House Nederland hebben in het voorjaar de lesmodule Amurang Wereldburgerschap ontwikkeld. Dit programma introduceert in het middelbaar onderwijs de 17 Global Goals en laat zien hoe wij met een deel daarvan werken. Ter afsluiting houden deelnemende scholen een inzamelingsactie.

Wil je nog meer van ons uit 2021 terugzien kijk dan op onze socials facebook en instagram

Voor een frisse start heeft het bestuur eind januari een strategiesessie gepland. Deze moet richting geven aan onze stappen voor de komende drie jaar. Dat doen we deels met een nieuw bestuur. Eveline Mossembekker-Fredriksz en Erik Baas gaan ons per 1 januari verlaten. We zijn hen veel dank verschuldigd voor de inzet en het meedenken. De nieuwe bestuursleden, Rita Kolkman en Klaas Feenstra stellen we binnenkort voor. We zijn erg blij dat zij binnenkort zitting nemen.

We hopen dit jaar in Amurang weer een HDS-project te starten, zodat we begin 2023 nieuwe studiebeurzen uit kunnen reiken. Het CreaKernTeam zal nieuwe hbo- en mbo-studenten werven en in het najaar voorbereiden op een stage op Noord-Sulawesi. Daarnaast blijven wij geld werven om onze projecten en studiefonds op een waardevolle manier te organiseren en te beheren. Daarom blijven spontane donaties ook welkom.   

We wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2022.

Deel deze pagina