Jaarlijks studeren ruim vijftien Indonesische jongeren met een beurs van Studiefonds Amurang.  Daarnaast krijgen nu ook geselecteerde scholieren van de Senior High School in Amurang een studiebijdrage. Wij zoeken bedrijven, instellingen en particulieren die dmv een jaarlijkse donatie een student of scholier adopteren.
Uit de schoolverlaters van de Senior Highschool Aquino Amurang selecteert een commissie o.l.v. bestuurslid Frank Persijn jaarlijks gemiddeld vier nieuwe kandidaten voor een studiebeurs. Criteria zijn naast motivatie en een goede cijferlijst ook de financiële draagkracht van de familie. Twee keer per jaar komen de studenten naar guesthouse Sendowan Baru voor het uitwisselen van ervaringen, het declareren van hun studiekosten en het schrijven van een verslag voor hun "adoptiebedrijf". De stichting koppelt de studenten namelijk aan studiegerelateerde bedrijven in Noord-Nederland. Voor € 625 per jaar adopteren zij een vierjarige studie. Zie ook op deze site project Adoptiestudent.  
Het blijkt ook dat zelfs het schoolgeld van € 100 per jaar voor veel families teveel geld is. Of ze lenen dat bedrag of het kind wordt van school gehaald. Vandaar dat stichting Amurang jaarlijks de meest schrijnende gevallen een kans wil geven. Inmiddels krijgen jaarlijks 14 scholieren een studiebijdrage. 

Video

Deel deze pagina